ПОРТАЛ
23 травня 2016, 13:38

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Кущовий семінар для районних виробників провели фахівці ДП «Черкасистандартметрологія»

ДП «Черкасистандартметрологія» продовжує інформаційно-роз’яснювальну роботу в районах. Цього разу виїзний семінар провели у Шполі, а долучилися до заходу представники шести районів: Звенигородського, Катеринопільського, Лисянського, Корсунь-Шевченківського, Городищенського та Шполянського та м. Ватутіно. Проводили захід за сприяння Черкаської облдержадміністрації.

Кущовий семінар для районних виробників провели фахівці ДП «Черкасистандартметрологія»

Семінар під назвою «Прискорення впровадження сучасних євроінтеграційних законів в галузі технічного регулювання у регіоні» зібрав місцевих промисловців, посадовців комунальників, а також представників малого та середнього бізнесу. Близько 40 осіб завітали на захід, аби ознайомитися зі змінами законодавства, а також почути як ці зміни вплинуть на їх подальшу діяльність.

- Аналогічні кущові семінари ми вже провели в Золотоноші та Умані, тож переконалися – робота ця потрібна. Не всі мають змогу оперативно відстежувати законодавчі зміни, зміни вимог до виробників, а тому потреба у вичерпній фаховій інформації безумовно є, - розповідає директор ДП «Черкасистандартметрологія» Михайло Чорнопищук.

За його словами, останнім часом відбулася низка подій, які мають на меті зняти зайві бар’єри для доступу українських товарів на ринки ЄС. - Вони ознаменували законодавче забезпечення переходу на європейські стандарти і процедури, - пояснив фахівець. Проте, щоб використати нові можливості, потрібно і власне виробництво переорієнтовувати на Європу. - А отже - бути готовим до відповідальності за якість та безпечність своєї продукції, - додає він.

Разом зі своїми заступниками керівник держпідприємства розповів аудиторії про зміни в законодавстві в галузі технічного регулювання, а також стан та реалізацію євроінтеграційних законів з технічного регулювання. Докладно зупинилися і на змінах у сфері стандартизації та метрології, зосередивши увагу на питаннях, які найбільше хвилювали аудиторію.

Також розповіли про технічні можливості та перспективи співпраці підприємств з ДП «Черкасистандартметрологія». Нагадаємо, що саме це підприємство забезпечує державну політику у сфері технічного регулювання та захисту прав споживачів на Черкащині. Високий рівень його кваліфікації підтверджує впровадження системи управління якістю робіт і послуг на відповідність ДСТУ ISO 9001:2009.

- Підприємство створило сучасну потужну еталонну та випробувальну базу. Спеціалісти ДП «Черкасистандартметрологія» мають великий досвід робіт із випробувань продукції, виробленої в Україні та за її межами, - розповідає Михайло Чорнопищук.

На базі підприємства діє калібрувальна лабораторія, акредитована на відповідність вимогам ДСТУ ISO/IEC 17025:2006.

Центр уповноважений Мінекономрозвитку як орган з сертифікації продукції, систем управління та оцінки відповідності продукції вимогам технічних регламентів.

Орган сертифікації продукції акредитований НААУ на відповідність ISO/IEC 17065:2012.

Орган сертифікації систем управління призначений Мінекономрозвитку на виконання робіт із сертифікації систем управління та акредитований НААУ на відповідність вимогам ISO/IEC 17021:2011.

Випробувальний центр ДП «Черкасистандартметрологія» акредитований НААУ на відповідність ДСТУ ISO/IEC 17025:2006. Тут проводять випробування харчової продукції та сировини, продукції легкої промисловості, а також будівельних матеріалів, виробів і конструкцій та технологічного обладнання для промисловості.

- Тож підприємство готове надавати виробникам широкий спектр послуг у різних сферах та напрямках, - підсумував керівник ДП «Черкасистандартметрологія», а також додав, що висококваліфіковані фахівці забезпечать надання цих послуг на належному рівні.