ПОРТАЛ
20 січня 2017, 14:41

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Шляхи поліпшення стану водних об’єктів шукають в області

Фахівці екологічної галузі, водних ресурсів готують нині пропозиції щодо поліпшення гідрологічного стану малих та середніх річок Черкащини. Їх буде внесено до окремої програми або розділу чинної нині в області програми охорони довкілля до 2020 року. Нагадаємо, її затвердили рішенням обласної ради торік.

Шляхи поліпшення стану водних об’єктів шукають в області

– Документ міститиме не лише завдання з очищення річок у регіоні, реконструкції та будівництва очисних споруд, модернізації водопровідних і каналізаційних мереж, створення водоохоронних зон, – каже начальник управління екології та природних ресурсів ОДА Олена Звягінцева. – Ми зможемо охопити й питання встановлення прибережних захисних смуг, реконструкції та утримання гідротехнічних споруд, шкідливого впливу підтоплень тощо.

– Черкащина – один із небагатьох в Україні регіонів, що вніс до Стратегії свого розвитку саме напрямок екологічної безпеки. Серед основних цілей якраз – створення умов для поліпшення стану довкілля, – зауважує перший заступник голови ОДА Віталій Коваль, – зокрема й покращення стану водних об’єктів. Це питання потребує комплексного підходу. Адже на практиці переконались: часткове вирішення не дає остаточного позитивного результату. Тож це дасть змогу покращити стан водних об’єктів у цілому.

За словами першого заступника, реалізація заходів дозволить поліпшити гідрологічний стан річок, запобігти порушенню використання земель в межах прибережно-захисних та водоохоронних зон водних об’єктів, зменшити негативний вплив від скиду недостатньо очищених стічних вод, покращити якість води, зазначають у Черкаській ОДА.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський