ПОРТАЛ
17 жовтня 2016, 17:39

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаський виш надаватиме безкоштовну репетиторську допомогу

На базі Освітньо-тренувального центру тут надаватимуть благодійне репетиторство школярам та студентам міста.

Черкаський виш надаватиме безкоштовну репетиторську  допомогу

- Традиційно, викладачі і студенти ЧДТУ постійно або беруть участь у волонтерських проектах, або самі їх ініціюють - це допомога дитячим будинкам та дітям без батьківського піклування, підтримка наших військових у зоні АТО, безліч проектів із охорони довкілля. А тепер наш волонтерський рух виходить на новий щабель розвитку – це підтримка дітей у отриманні ними якісної освіти і більших шансів у майбутньому, - констатує в.о. ректора ЧДТУ Олег Григор.

- Не секрет, що в країні йде процес розшарування суспільства – і проблема «соціального ліфту» все більше загострюється. У сучасному високотехнологічному світі гарна вища освіта є основним чинником суспільного успіху. Але наскільки батьки сьогодні мають змогу платити за послуги якісного репетитора? Чи кожен студент отримав у школі настільки ґрунтовні базові знання, щоб легко опановувати складні спеціальні дисципліни, особливо технічні? Очевидно, що ні, - переконана декан факультету інформаційних технологій та систем ЧДТУ Ірина Трегубенко. - Саме тому на базі Освітньо-тренувального центру, створеного при ФІТІС, ми відкриваємо можливість для студентів та школярів міста отримати безкоштовну допомогу репетитора. Наш волонтерський проект об’єднав до 30 ІТ-спеціалістів: фахівців з виробництва, викладачів, студентів старших курсів та аспірантів. У вільний від роботи час, вони допомагатимуть школярам та студентам надолужити у навчанні, отримати ті знання, у яких вони мають потребу. Проте, школярі зможуть не лише «підтягнути» свої знання з інформатики, але й навчитись створювати інтернет-сайти та мобільні додатки.

На базі Освітньо-тренувального центру постійно з’являються нові безкоштовні курси і для студентів, і для школярів міста, інформацію про які можна отримати або на інтернет-сторінці центру, або ж у деканаті ФІТІС (аудиторія 501-1), чи за телефоном (0472) 71-00-86.