ПОРТАЛ
5 січня 2017, 11:27

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Дмитро Галат: Працюємо, підтримуючи та примножуючи традиції професійної освіти

Виробничі спеціальності залишаються найбільш затребуваними в області. По це свідчать запити роботодавців та перелік вільних вакансій на ринку праці регіону. Яким же був 2016 для закладів черкаської технічної освіти, що готує таких фахівців, портал «Діловий регіон» поцікавився у керівника Черкаського політехнічного технікуму Дмитра Галата.

Дмитро Галат: Працюємо, підтримуючи та примножуючи традиції професійної освіти

Наскільки успішним був минулий рік для навчального закладу та які значимі події відбулися у 2016-му?

- Незважаючи на те, що рік для вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації був не найлегшим, нам вдалося завершити його з хорошими здобутками. Зокрема, це стосується зміцнення матеріально-технічної бази лабораторій і кабінетів, налагодження та поглиблення зв’язків з виробничниками для проведення практик і подальшого працевлаштування наших студентів. Підтвердженням успішності такої співпраці стала і відзнака Черкаської торгово-промислової палати, яку ми отримали наприкінці року.

Вдало пройшли акредитацію нашої нової спеціальності «Обслуговування та ремонт обладнання підприємств хімічної і нафтогазопереробної промисловості». Провели також декілька важливих заходів, в тому числі Форум успішних випускників Черкаського політехнічного технікуму, і, що важливо,розпочали підготовку до 95-річчя, який відзначатимемо 30 вересня 2017 р., готуємо нову редакцію Літопису ЧПТ.

Головне ж, попри всілякі перипетії і труднощі, нам вдалося забезпечити повноцінний навчально-виховний процес, а отже готувати гідну зміну фахівців для підприємств та установ.

Які Ваші очікування в новому році?

Як би не було, працювати плануємо і надалі, дотримуючись свого основного принципу – підтримуючи та примножуючи традиції професійної освіти. Однак, сподіваємося, що в країні зрештою буде ухвалено закон про вищу професійну освіту. Це дозволить нам зайняти свою нішу серед закладів другого рівня, тобто отримати статус професійного коледжу та продовжувати готувати молодших спеціалістів. Хочу наголосити, що для виробничих спеціальностей це надзвичайно актуально, що підтверджують власне і самі промисловці.

Плануємо активно запроваджувати новітні науково-технічні рішення у навчальний процес, підтягнути нашу базу до сучасних вимог.

Серед наших пріоритетів і запровадження альтернативних джерел теплопостачання та заходів з енергозбереження. Так, на базі однієї з лабораторій ми плануємо вже до кінця навчального року виготовити тепловий насос.

Також є намір провести цікаві заходи для наших випускників у співпраці з університетами, зокрема, ЧДТУ і КПІ, щоб спільними зусиллями готувати потрібних для економіки регіону фахівців, в тому числі забезпечити кадрами виробництво електропобутової техніки в нашому регіоні.

Сподіваємося на результативну роботу наших підготовчих курсів і активність абітурієнтів. Суспільство вже починає розуміти, що погоня за дипломами модних спеціальностей – справа досить невдячна. А затребувана спеціальність та належна кваліфікація – це той результат, над яким варто працювати і який в майбутньому здатний принести хороші дивіденди.