ПОРТАЛ
27 березня 2017, 13:10

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

«Азот» опинився під загрозою закриття

Ostchem заявив про загрозу закриття хімзаводів у Черкасах, Рівному та Сєвєродонецьку. Засилля дешевого імпорту з Росії та демпінгові ціни сусідів змушують вітчизняних виробників зупиняти виробництво

<b> «Азот» опинився під загрозою закриття </b>

Про це розповів під час круглого столу в Інституті Горшеніна Ігор Гольченко – керівник юридичної служби Ostсhem.

За його словами, підприємства зараз зупинені через вільний доступ на український ринок продукції російських компаній, що займаються демпінгом, пише LB.ua.

«Починаючи з серпня це вже третя зупинка заводів, просто вона припала на пік посівної. Ми почали бити на сполох ще в 2014 році, коли ціна на газ в українського виробника стала значно відрізнятися від ціни на газ у наших російських конкурентів. Тоді пішов неприкритий демпінговий імпорт в Україну селітри», - сказав він.

Держава вирішила підвищити мита на селітру, розповів юрист, але прийнятий закон про скасування держреєстрації добрив дозволив росіянам ввозити її під виглядом іншої продукції.

Заплановане введення мит постійно переносять і нині їх відклали до 1 червня.

"Якщо ми не запустимо роботу під час весняної кампанії, то восени нас просто може не бути. Може не стати містоутворюючих підприємств Черкас, Рівного, Сєвєродонецька", - підкреслив Гольченко.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський