ПОРТАЛ
10 квітня 2017, 14:53

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Топ-3 правових подій тижня для бізнесу

Трійка найбільш важливих для підприємців подій і нормативно-правових актів минулого тижня, враховуючи вступ документів в силу, результати роботи держорганів

<b>Топ-3 правових подій тижня для бізнесу</b>

1. Запущено реєстр відшкодування ПДВ

Електронний реєстр відшкодування ПДВ запущено Мінфіном з 1 квітня. Всю вхідну інформацію до реєстру формує ДФС на підставі заявок бізнесу і закріплює це електронним цифровим підписом. ДФС вносить цю інформацію в реєстр і після цього на узгодження суми відводиться не більше 30 днів (в передбачених законом випадках - 60 днів) і відбувається автоматичне відшкодування на наступний день після закінчення цього терміну.

Запуск електронного реєстру відшкодування ПДВ передбачено Законом № 1797 і постановою Кабміну від 25 січня 2017 року № 26.

2. Передбачена розстрочка ПДВ при ввезенні деревообробної техніки та обладнання для виробництва медвиробів

Суб'єкти господарювання можуть реалізувати своє право на отримання розстрочки сплати ПДВ при ввезенні на митну територію України техніки та обладнання для використання в деревообробному виробництві і для виробництва медичних виробів. Розстрочка (рівними частинами) надається за заявою платника податків на термін до 36 календарних місяців без нарахування відсотків і пені.

Це передбачено постановою Кабміну від 29 березня 2017 року № 196.

3. Змінити відомості про юрособу і ФОП можна за дві години

Скорочено строки реєстрації змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань. При сплаті адміністративного збору в п'ятикратному розмірі держреєстрація змін відомостей про юрособу, а також відомостей про ПІБ або місцезнаходження ФОП може проводитися протягом двох годин.

Відповідні зміни затверджені постановою Кабміну від 29 березня 2017 року № 217.

За матеріалами ЮРЛІГА