ПОРТАЛ
12 квітня 2017, 17:22

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаський виробник долучає Гугл до вирішення проблеми надмірного споживання солі

Надмірне споживання солі переросло у велику соціальну проблему. За статистикою, більше 66% смертей на Черкащині спричинені проблемами серцево-судинної системи. Частина цих смертей пов’язана з надлишком солі натрію в організмі. Тому черкаський виробник веде перемовини із партнерами Гугл про підтримку інформаційної кампанії щодо шкідливих наслідків надмірного вживання солі.

Черкаський виробник долучає Гугл до вирішення проблеми надмірного споживання солі

Черкаське підприємство «Венд» презентувало партнерам компанії «Гугл» свій продукт – сіль, де 30% натрію замінено на корисний для серцево-судинної системи калій. За словами Олександра Романенка, керівника ПП «Венд», нині ведеться пошук шляхів співпраці із партнерами «Гугл».

«Українці вживають забагато солі і страждають від надміру натрію і дефіциту калію в харчуванні. Ми хочемо звернути увагу громадськості на цю проблему. Сіль, збагачена калієм, один із варіантів її вирішення, бо дає змогу не змінювати кардинально харчових звичок, але при цьому змінити якість продуктів. Якщо нам вдасться скоротити споживання солі до норми, то це сприятиме збільшенню тривалості життя та зменшенню серцевих захворювань. Саме таким шляхом свого часу пішла Фінляндія і досягла успіху. Нині тривалість життя там одна з найвищих у Європі», – розповів порталу «Діловий регіон» Олександр Романенко.

У Фінляндії застосування подібної сольової суміші з 1972 року сприяло збільшенню тривалості життя на 13 років та скороченню смертності від серцево-судинних захворювань в 7 разів. Особливість такої солі полягає в тому, що частина натрію замінено на корисний калій, якого недостатньо в продуктах харчування. Тоді як середнє споживання натрію людиною в Україні перевищує норму в 3-4 рази. Сольові суміші збагачені мікроелементами – магнієм, селеном, цинком та хромом – будуть корисними людям, які контролюють рівень цукру в крові. А сольові суміші з добавками органічного йоду у вигляді ультраподрібненої морської капусти, стануть хорошим засобом для профілактики захворювань, спричинених йододефіцитом.

Якщо вживати не більше 5 г солі на день, то банки з сольовою сумішшю SOLENA вагою 700г буде достатньо на 5 місяців одній людині. Це приблизно 10-12 грн витрат на місяць.