ПОРТАЛ
19 травня 2016, 20:03

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В Україні почали продавати квартири за комунальні борги

У Луцьку зафіксовано перший випадок, коли міська рада продала квартиру за комунальні борги господарів.

В Україні почали продавати квартири за комунальні борги

Тепер злісним боржникам за комунальні послуги, які проживають в Луцьку, загрожує не просто штраф, а й позбавлення даху над головою.

Члени виконавчого комітету Луцької міської ради затвердили склад комісії з питань стягнення заборгованості по оплаті за комунальні послуги. Про це йдеться на сайті міської ради.

Як стало відомо Domik.ua, у неплатників, які заборгували понад 10000 гривень, будуть заарештовувати квартири і виставляти їх на аукціон.

Виконавча служба Луцької міськради вже успішно провела перші торги - квартира боржників була продана, і після узгодження юридичних питань мешканці з неї будуть виселені.

За словами першого заступника міського голови Тараса Яковлева, борги побутових споживачів і підприємців, які не платять за комунальні послуги, негативно позначається на роботі підприємств - наприклад, ДКП «Луцьктепло» лучани заборгували значну суму.

Тарас Яковлев зазначив, що до неплатників вже застосовуються жорсткі заходи, зокрема, обмеження водопостачання та водовідведення, теплопостачання. А якщо боржники не будуть платити за комунальні послуги і далі, міська влада буде змушена продавати їх квартири на аукціоні і погашати таким чином заборгованості.