ПОРТАЛ
16 серпня 2016, 20:24

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Держпідприємство на Христинівщині сплатило за чужу комуналку понад 400 тис грн

Фахівці Держфінінспекції в Черкаській області під час ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності ДП «Дослідне господарство «Христинівське» Інституту розведення і генетики тварин ім. М.В. Зубця Національної академії аграрних наук України виявили порушення, що призвели до втрат фінансових ресурсів, на суму майже 525 тис. грн.

Держпідприємство на Христинівщині сплатило за чужу комуналку понад 400 тис грн

Так, на балансі господарства обліковувалися об’єкти житлового фонду, які фактично йому не належать. Однак господарство безпідставно оплачувало комунальні послуги, що їх споживали фізичні особи, які там проживали. Це призвело до втрати 427 тис. грн.

Окрім того, господарство безпідставно заплатило майже 43 тис. грн за ремонт приміщень Інституту розведення і генетики тварин ім. М.В.Зубця та загальноосвітньої школи с. Мала Севастянівка, а також надало благодійну допомогу в розмірі, що перевищує показники фінансового плану, на загальну суму 48 тис. грн.

За недотримання законодавства двох посадових осіб господарства притягнуто до адміністративної відповідальності.

Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи, повідомили у прес-службі Держфінінспекції в Черкаській області.