ПОРТАЛ
15 вересня 2016, 13:06

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Профспілки прогнозують подальше загострення соціальної ситуації

Голова Федерації профспілок області Петро Шевченко вважає, що прогнози аналітиків та деяких політиків про те, що восени можливе загострення соціальної напруги в суспільстві, - цілком правдиві. Таку думку почув від нього кореспондент УНН-Центр.

Профспілки прогнозують подальше загострення соціальної ситуації

“З вересня зросли тарифи на електроенергію, за місяць розпочнеться опалювальний сезон. Напруга і зараз досить велика у виробничій сфері, а скоро вона пошириться і на представників бюджетної сфери. Тому соціальна напруга зростає і може сягнути критичних значень”, — сказав Петро Шевченко.

Він визнав, що певна міра відповідальності за це лежить і на профспілках.

“Ми зіграли свою негативну роль: десь змовчали, десь схилили голови, коли треба було опиратися. Але 6 липня на акціях протесту у Києві під Верховною Радою профспілкам вдалося дещо відновити свій авторитет. Люди йдуть до нас зі своїми бідами. Можливо й не тому, що ми на те заслуговуємо, а просто їм більше нікуди звернутися. Ми зобов’язані виправдати цю довіру і стати на захист інтересів цих людей”, — зауважив він.

Зараз він вважає найактуальнішим питання легалізації трудових відносин (і зокрема, зарплат), оскільки від цього залежить і наповнення місцевих бюджетів податком з фізичних осіб, і особистий добробут кожного громадянина в майбутньому (соціальний захист і розмір пенсійних виплат).