ПОРТАЛ
25 вересня 2016, 19:24

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Сільській раді на Смілянщині орендар має відшкодувати понад півмільйона гривень

Верховним Судом України 14.09.2016 винесено остаточне рішення у справі за позовом Смілянського міжрайонного прокурора про стягнення з фізичної особи на користь Балаклеївської сільської ради понад 500 тис. грн. шкоди у зв’язку з використанням землі без належних для цього документів.

Сільській раді на Смілянщині орендар має відшкодувати понад півмільйона гривень

Установлено, що громадянин придбавши комплекс нежитлових будівель, розташованій на земельній ділянці площею 2,21 га, яка належить Балаклеївській сільській раді Смілянського району, за 4 роки не оформив з територіальною громадою орендних земельних відносин. За розрахунком до місцевого бюджету не надійшло понад 500 тис.грн., які прокурор просив стягнути в судовому порядку.

За рішенням Смілянського міськрайонного суду про задоволення вимог прокурора не погодились суди апеляційної та касаційної інстанцій.

Однак, за ініціативою прокурора Черкаської області, Генеральною прокуратурою України подано заяву про перегляд судових рішень у цій справі Верховним Судом України, повідомили у прес-службі прокуратури області.

Скасувавши судові рішення судів апеляційної та касаційної інстанцій із залишенням у силі рішення Смілянського міськрайонного суду, найвищий судовий орган вказав на обґрунтованість позиції прокурора у відстоюванні інтересів територіальної громади.