ПОРТАЛ
16 грудня 2016, 12:21

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Для збільшення інвестиційної привабливості на Черкащині боротимуться з енергодефіцитом

Зведення електричної підстанції «Тальне» на 330 кіловольт та спорудження повітряних ліній електропередач «Побузька – Тальне» і «Тальне – Поляна» – у планах на будівництво в області. Це допоможе отримати додатковий енергоресурс та залучити інвесторів.

<b>Для збільшення інвестиційної привабливості на Черкащині боротимуться з енергодефіцитом</b>

– Черкаська область належить до енергодефіцитних регіонів України, – зауважує заступник голови – керівника апарату Черкаської ОДА Сергій Овчаренко. – Підвищення енергетичної потужності – наше стратегічне завдання. Зараз ми на тому етапі, коли подальше приєднання енергоємних споживачів до електричних мереж регіону або збільшення їхньої потужності вже практично неможливе без впровадження засобів автоматичного обмеження навантаження в аварійних ситуаціях. Особливо це стосується Уманського району. То що ми можемо запропонувати потенційному інвестору, якщо зараз не в змозі забезпечити основного – енергетичні потужності для виробництв.

Відзначимо, нині на Черкащині діє дві підстанції на 330 кіловольт «Черкаська» та «Поляна», а також Черкаська ТЕЦ. Разом вони формують Черкаський електровузол, який під’єднаний до основної мережі лише двома лініями.

За висновками фахівців, наявна схема живлення вже не відповідає вимогам надійності. А, зважаючи на темпи зростання електричних навантажень при недостатньому рівні генеруючих потужностей, в області повсякчас загострюється проблема забезпечення жителів електроенергією.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський