ПОРТАЛ
16 грудня 2016, 16:12

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У магазинах МК «М’ясний» перевірка виявила низку порушень

Фахівцями управління Держпродспоживслужби м. Черкаси проведено розгляд скарги щодо грубих порушень санітарних норм і правил та неналежну якість продукції, яка реалізується в двох магазинах МК «М’ясний» в м. Черкаси (по бул.Шевченка зуп.Новопречистенська та вул.Сумгаїтській 39). На проведення позапланової перевірки було отримано згоду від Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

У магазинах МК «М’ясний» перевірка виявила низку порушень

У результаті комплексного обстеження магазинів було відібрано проби продукції та змиви з обладнання, які показали після проведеного лабораторного дослідження наявність бактерій родини Salmonella. Під час обстеження була виявлена низка порушень санітарного законодавства: перевищення асортименту та кількості продукції, що реалізується, можливостям магазинів, порушення правил товарного сусідства в холодильних вітринах, порушення правил миття та дезінфекції торгового обладнання, відсутність дезінфекційних засобів та недотримання санітарного режиму, правил зберігання спецодягу.

У зв’язку із відсутністю документів про якість та безпечність продукції, що реалізується в магазині, фахівцями служби запропоновано зняти з реалізації близько 70 найменувань продукції. Вона була добровільно утилізована власником м’ясного магазину. Також складено припис по усуненню недоліків, притягнуто до адміністративної відповідальності приватного підприємця. Підприємством взято до уваги зауваження та проведено позапланове миття та дезінфекцію обладнання та приміщення.