ПОРТАЛ
28 січня 2017, 16:37

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкащани сплатили понад 150 млн гривень єдиного внеску

З початку року на сьогодні платники Черкаської області перерахували до бюджету 151,5 млн.грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Черкащани сплатили понад 150 млн гривень єдиного внеску

Очікується, що за січень надходження єдиного внеску сягнуть понад 194 млн. гривень, повідомили у фіскальній службі області.

За минулий рік надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від платників області склали понад 2,5 мільярди гривень.

У ГУ ДФС області нагадують, що у поточному році як і торік єдиний внесок справляється за ставкою 22 відс. Утримання внеску із заробітної плати працівника не проводиться. Максимальна величина бази нарахування єдиного внеску становить з 1 січня до 1 травня 2017 року – 40 000 грн. Відповідно максимальний розмір нарахованого єдиного внеску становить з 1 січня до 1 травня 2017 року – 8800 грн. Розмір мінімального страхового внеску становить 704 грн. на місяць.

На рівні мінімального страхового внеску зобов’язані сплачувати єдиний внесок за себе фізособи-підприємці та самозайняті особи (а з 1 січня до таких відносяться і приватні виконавці) в обов’язковому порядку, незалежно від діяльності, обраної системи та доходу. Винятком є пенсіонери за віком та інваліди (отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу).