ПОРТАЛ
28 січня 2017, 14:26

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Громадські слухання щодо забудови Соснівки проведуть у лютому

Громадське обговорення проекту містобудівної документації «Внесення змін до детального плану території між вулицями Дахнівська, Соснівська та автодороги Н-16 в місті Черкаси» відбулося 24 січня. Мова йшла про можливе житлове будівництво у Соснівці – на місці колишньої, так званої, «Андріївської дачі» площею 5,37 га (за адресою: вул. Менделєєва, 4).

<b>Громадські слухання щодо забудови Соснівки проведуть у лютому</b>

Висловитись із цього приводу у залі зібралось чимало охочих серед представників політичних сил, депутатів міської та обласної рад, архітекторів, екологів та небайдужих містян.

Міський голова Анатолій Бондаренко розповів, що права на відповідну земельну ділянку по вул. Менделєєва та вул. Підгірній ще у 2011 році передані до компетенції обласної ради. Державний акт на цю землю виданий обласному комунальному підприємству «Готельний комплекс «Дніпро», який і є фактичним власником, так званої, «Андріївської дачі».

Нині це майно перебуває в довгостроковій оренді у приватного підприємства «Міськбуд – Плюс».

– Наразі ніхто ще не змінив цільове призначення землі. Натомість орендар лише презентував своє бачення її використання. Розроблений детальний план території ще має затвердити своїм рішенням виконавчий комітет. Усе це відбуватиметься в рамках чинного законодавства. Мова про забудову йтиме лише після схвалення громади міста і, якщо будуть отримані позитивні висновки архітекторів, екологів та археологів, – наголосив міський голова.

Під час обговорення виступаючі акцентували на доцільності збереження рекреаційної зони на цій території, зважаючи на цілющі властивості сосен, які там ростуть. Також, як альтернатива, озвучувались пропозиції звести там замість житлового будівництва – оздоровчо-спортивний заклад або ж дитячий садок.

Представник підприємства «Міськбуд – Плюс» Олександр Олененко, наголосив, що їхня компанія зацікавлена в розвитку міста й діятиме тільки в правовому полі.

– Ми плануємо презентацію проекту, з яким слід уважно ознайомитися. Там передбачено багато позитивних моментів. Не треба ухвалювати імпульсивних рішень, – наголосив він.

За результатами обговорення присутні ухвалили рішення провести вже законні громадські слухання 18 лютого о 14:00 у Будинку культури ім. І.Кулика (вул. Благовісна, 170), де також буде винесено питання про мораторій на забудову Соснівського парку.

У мерії нагадують, що для участі у громадських слуханнях та голосуванні необхідна наявність паспорту громадянина України з черкаською пропискою.