ПОРТАЛ
17 лютого 2017, 20:21

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Незаконні газові заправки у Черкасах обурили активістів

Низку акцій протесту проти діяльності в межах обласного центру незаконних газових заправок розпочали громадські активісти Черкас 16 лютого.

Незаконні газові заправки у Черкасах обурили активістів

Найбільше їх обурили заправки біля парку «Сосновий бір» та по вул. Надпільній, 218, неподалік житлового будинку. За твердженням активістів, ці об’єкти є потенційно небезпечними та встановлені без жодних дозвільних документів.

- Протягом останнього року у Черкасах з’явилось півтора десятка газових заправок, - зазначив у коментарі «Про все» громадський діяч Сергій Яковенко. – Деякі з них не мають жодної дозвільної документації, яка б узаконювала їх розташування, і стоять в тих місцях, де не повинні бути.

За словами колишнього члена Черкаського виконкому Івана Кієнка, ці заправки встановлювались як тимчасові споруди. Питання по ним виносилось як по звичайним МАФам, призначеним для торгівлі продуктовими та промисловими товарами.

Оперативно прояснити ситуацію щодо правомірності встановлення газозаправок завдяки прибулим представникам екоінспекції та ДСНС не вдалося. Через мораторій на перевірки бізнесу, втручатися у роботу заправок останні зараз не уповноваженні. А для проведення позапланової перевірки потрібен час та проходження певних процедур.

Натомість викликані на місце події працівники поліції розпочали здійснювати перевірку діяльності газозаправок на наявність правопорушень.