ПОРТАЛ
13 березня 2017, 18:31

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Чи можна отримати податкову знижку за навчання студента, що працює?

Чи можуть батьки отримати податкову знижку за навчання сина-студента, який отримав доходи за цивільно-правовим договором роз’яснили фіскали.

Чи можна отримати податкову знижку за навчання студента, що працює?

Якщо студент протягом звітного року одержував доходи від виконання договорів цивільно-правового характеру, які не є трудовими договорами, то члени його сім’ї першого ступеня споріднення мають право на податкову знижку щодо сум, сплачених за навчання такого студента.

Про це повідомили у ДПІ у м. Черкасах.

Варто зазначити, що починаючи з 1 січня 2017 року внесено зміни до пп. 166.3.3 ПКУ, який регламентує правила включення до податкової знижки з податку на доходи фізичних осіб оплаченої вартості навчання фізичної особи. Зокрема, для отримання податкової знижки у разі оплати вартості навчання членів сім’ї першого ступеня споріднення не обов’язково, щоб такий член сім’ї не одержував заробітну плату. Тобто такий член сім’ї може бути працевлаштованим, отримувати зарплату, а особа, яка оплачує на його користь вартість навчання, може включити витрати до податкової знижки.

Водночас, починаючи з 2017 року скасовано обмеження щодо граничної величини витрат. Але такі нововедення будуть застосуватись при реалізації права на податкову знижку у 2018 році за витратами на навчання, що сплачувались протягом 2017 року.