ПОРТАЛ
27 травня 2015, 12:34

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкащани знову понесли гривні до банків

У квітні цього року на Черкащині спостерігалося збільшення обсягу вкладів населення в національній валюті

<b>Черкащани знову понесли гривні до банків</b>

Ситуація на грошово-кредитному ринку Черкаської області упродовж січня-квітня 2015 року характеризувалась подальшим зменшенням як вимог за банківськими кредитами, так і зобов’язань за депозитами фізосіб в національній валюті.

Однак у квітні, вперше з початку року, відбулося збільшення обсягу вкладів фізичних осіб у національній валюті, - повідомили у прес-службі Управління НБУ в Черкаській області.

За січень-квітень депозити фізичних осіб збільшилися на 8 млн. грн., або на 0,1% і склали 8 млрд. грн. Це становило 77% загального обсягу депозитів, за рахунок збільшення депозитів в іноземній валюті (на 230 млн. грн., або 7% до 3,7 млрд. грн.), в національній грошовій одиниці – зменшення на 222 млн. грн., або на 5% до 4,3 млрд. грн., однак у квітні ц.р. приріст склав 56 млн. грн., 1,3%.

Депозити суб’єктів господарювання зросли на 446 млн. грн., або на 23,5% і склали 2,3 млрд. грн. Це відбулося за рахунок збільшення депозитів як в іноземній валюті (на 92 млн. грн., або на 37% до 343 млн. грн.), так і в національній грошовій одиниці (на 354 млн. грн., або на 21,5% до 2,0 млрд. грн.).


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський