ПОРТАЛ
27 січня 2017, 11:04

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Черкасах вироблятимуть електропечі та холодильники

Новий завод відкриває в Черкасах компанія «Сатурн-Холдинг». Буде створено півтисячі робочих місць. Президент компанії Олександр Громико висловив намір сприяти соціально-економічному розвитку Черкас, про що підписав сьогодні меморандум із міським головою Анатолієм Бондаренком.

«Ми зупинили свій вибір на Черкасах, тому що зрозуміли, що тут є потенціал. По-перше, це чудова локація в центрі України. По-друге, ми знайшли підтримку від місцевої влади», – повідомив під час підписання меморандуму про співпрацю президент Асоціації виробників України та ТОВ «Сатурн-Холдинг» Олександр Громико.

Для розміщення виробничих потужностей компанія придбала територію колишнього заводу «Строммаш». За словами Олександра Громика, нині там добудовують енергоефективні цехи з теплою підлогою. Виробництво стартує уже у березні. А за кілька місяців вийде на повну потужність. Тут випускатимуть від 300 тис. до 1 млн. штук побутових печей та холодильників на рік. Завод під назвою «Купава» є точною копією китайського аналога. А для навчання персоналу буде запрошено турецьких спеціалістів.

«Це буде не збір, а повноцінне виробництво. У нас уже є досвід. Ми маємо виробничий майданчик у Каневі, збудований у 2009 році. Там робимо пральні машинки-напівавтомати. Наше завдання довести, що в Україні можна зробити готовий якісний продукт повністю самостійно, а не лише збирати деталі. І підтвердженням цьому є те, що наш товар представлений на полицях європейських супермаркетів», – підкреслив Олександр Громико.

Як соціально відповідальна компанія завод «Купава» вийшов з ініціативою долучитися до поліпшення благоустрою Черкас й у цілому соціально-економічного розвитку міста. Передусім, планує установити кілька скульптур та інсталяцій, які гармоніюватимуть із інфраструктурою міста. Також долучатиметься до реалізації різних соціальних, мистецьких, культурних та спортивних проектів.

«Ми зі свого боку готові в межах своєї компетенції надавати підтримку для розвитку цього виробництва. Не щоденно в нашій країні відкриваються такі потужні підприємства, які можуть конкурувати з західними компаніями. Я вважаю, що це успіх для нашого міста», – відзначив міський голова Анатолій Бондаренко.