ПОРТАЛ
3 лютого 2017, 12:27

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаські роботодавці вимагають прозорої роботи природніх монополій

Проти підвищення штрафів за порушення трудового законодавства та зависоких тарифів природніх монополістів висловилися учасники розширеного засідання правління Черкаського обласного об’єднання організацій роботодавців. Представників черкаського бізнесу підтримали генеральний директор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов та народний депутат Олег Петренко.

Підприємці підтвердили готовність нараховувати зарплати згідно з визначеним урядом мінімальним розміром і закликали законодавців переглянути тарифну сітку, щоб забезпечити справедливу оплату праці. Тому не бачать підстав для запуску такої каральної машини перевірок і штрафів, яка запропонована у проекті Постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання реалізації статті 259 КЗпП України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». З критикою проекту виступив Руслан Іллічов.

«Весь інструментарій для перевірок є у податкової та пенсійного фонду. Навіщо такі великі штрафи? І навіщо передавати повноваження інспекторів праці органам місцевої влади?», – відзначив генеральний директор Федерації роботодавців України.

Про неефективне використання коштів Укрзалізницею та непрозорі схеми продажу газу, вугілля та електроенергії природніми монополістами доповідав на засіданні голова Всеукраїнського галузевого об’єднання організацій роботодавців хімічної промисловості Олексій Голубов. Він закликав розвивати альтернативні шляхи транспортування вантажів, серед яких – водні перевезення. Це дасть змогу не лише заощадити на ремонті доріг, але забезпечити роботу української промисловості завдяки замовленням на побудову суден. За його словами, на відновлення сполучення по Дніпру необхідно 30 млн. грн.

«Якщо монополії й надалі будуть діяти за такими схемами, то це призведе до зупинки заводів і занепаду економіки в цілому. Тому необхідно змінювати державну політику в цій сфері. В обговоренні тарифів природніх монополій обов’язково має брати участь бізнес», – підсумував голова Черкаського обласного об’єднання організацій роботодавців Борис Райков.

Учасники наради вирішили звернутися до Верховної Ради та Кабінету Міністрів з проханням відхилити проект постанови про питання реалізації статті 259 КЗпП України та встановити прозорі правила діяльності й тарифоутворення природніх монополій.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський