ПОРТАЛ
4 лютого 2017, 19:18

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На пільгове кредитування житла атовцям в області виділили 970 тис грн

Цьогоріч на реалізацію чинної обласної програми із забезпечення учасників АТО та членів їхніх сімей житлом у 2015−2020 роках з обласного бюджету виділено 970 тис.грн.

На пільгове кредитування житла атовцям в області виділили 970 тис грн

Про це повідомив у ході розширеного засідання координаційної ради директор обласного Центру допомоги учасникам АТО Олександр Тимошенко.

Як наголошують в ОДА, програма спрямована на поступове, соціально ефективне вирішення проблеми забезпечення житлом зазначеної категорії населення та здійснюється за пільговим житловим кредитуванням з відсотковою ставкою в 3 % за рахунок коштів обласного бюджету на умовах співфінансування з місцевих (10 % – обласний, 90 % – місцевий). Олександр Іванович зазначив, що райони поступово долучаються, утім закликав активніше приймати рішення щодо затвердження аналогічних програм у районах.

– Це дасть змогу забезпечити житлом більшу кількість атовців, – сказав Олександр Іванович. – Позитивно, що цього року вже передбачили кошти на житло для бійців в Умані – 444 тис.грн, Смілі – 380 тис. грн, у Черкасах – 9,6 млн грн. Планують: Городищенський район – понад 400 тис. грн, майже 900 тис. грн – Звенигородський, більше 500 тис. грн – Маньківський, 500 тис. грн – м. Канів. А ще Тальнівський, Жашківський, Корсунь-Шевченківський, Уманський райони.