ПОРТАЛ
18 жовтня 2016, 13:17

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Чигиринські лісівники готуються до ранніх посадок

Щоб раніше розпочати посадкову кампанію навесні, чигиринські лісівники переносять лісові розсадники на легші грунти. Це дасть можливість швидше підготувати посадковий матеріал і посадити його у вологу землю.

Чигиринські лісівники готуються до ранніх посадок

Раніше сіянці дуба вирощували у Яничанському лісництві, де багатший ґрунт. І навесні доводилося чекати, доки підсохне земля, щоб можна було викопати сіянці, не пошкоджуючи кореневу систему. А за цей час лісокультурні площі, де необхідно створити насадження, уже втрачали дорогоцінну вологу. Це, звісно, знижувало приживлюваність і якість самих насаджень. Тому цього року вирішили поекпериментувати і частково перенесли розсадник із вирощування сіянців дуба до Трушівського лісництва, інформують у обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

«У нас ґрунт бідніший, вода швидше сходить. А значить, зайти в розсадник можна буде раніше. Досвідчені лісівники знають – чим раніше посадиш, тим кращий буде результат», – розповів лісничий Трушівського лісництва Андрій Приходько.

Тут дуба посіяли небагато – близько 0,2 га, щоб розпочати посадкову кампанію. Адже у Матвіївському та Яничанському лісництвах від розсадників не відмовилися. Їхній посадматеріал буде використано пізніше для посадки.

«Нам головне – якомога раніше посадити сіянці, доки не зійшла волога. Це запорука міцних здорових насаджень», – відзначив директор ДП «Чигиринське лісове господарство» Роман Фендюр.

Подібний експеримент чигиринці проводять і з сосновими сіянцями. А весна покаже, наскільки він буде успішним.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський