ПОРТАЛ
15 травня 2014, 11:49

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Добрива черкаського «Азоту» мають попит у аграріїв області

Добрива черкаського «Азоту» мають попит у аграріїв області

Більшу частину виробленої продукції ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM постачає нині на внутрішній ринок. Добрива мають попит і серед черкаських аграріїв, які активно закуповували їх для цьогорічної посівної, - інформують у прес-центрі ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM.

– Ми купуємо добрива лише на черкаському «Азоті». На сезон нам потрібно близько 400 тонн селітри, 200 тонн КАСу, 120-150 тонн безводного аміаку і до 50 тонн карбаміду, – розповідає головний агроном СТОВ «Зоря» с. Руська Поляна Микола Сарапін. – Безводним аміаком підживлювали цього року кукурудзу, аміачною селітрою – озимі та ярі зернові, КАС вносили під озиму пшеницю та ріпак.

Третій рік використовує черкаський КАС СФГ «Дружба» (с.Павлівка, Тальнівський р-­н).

Завдяки наявності в карбамідо-аміачній суміші різних форм азоту, забезпечується живлення рослин цим елементом протягом тривалого часу після внесення добрив, – зазначив директор СФГ «Дружба» Сергій Тульчинський. – До того ж, внесення КАС добре поєднувати в одній суміші з пестицидами, що дозволяє скоротити кількість операцій з догляду за посівами.

Аграрії дуже задоволені КАСом, адже ці добрива більш рівномірно вносяться, краще засвоюються рослинами і не потребують великої кількості вологи для розчинення. Наразі це актуально для Черкащини, оскільки кількість опадів зменшується.

Загалом, як відзначають на підприємстві, з поширенням сучасної техніки попит на КАС зростає.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський