ПОРТАЛ
10 грудня 2016, 19:16

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Як центр зайнятості допомагає молодим фахівцям знайти роботу

Семінари та консультації центру зайнятості допоможуть молодим спеціалістам швидше знайти перше робоче місце.

Як центр зайнятості допомагає молодим фахівцям знайти роботу

«Якщо ви зацікавлені в пошуку роботи, не соромтеся звертатися в центр зайнятості. Не обов’язково отримувати статус безробітного. Наші спеціалісти консультують будь-яку людину, яка звертається із запитанням», – підкреслив заступник директора Черкаського обласного центру зайнятості Дмитро Виноградов під час інтернет-конференції «Перспективи працевлаштування молоді на Черкащині».

Крім іншого, у центрі зайнятості нададуть інформаційні та юридичні консультації та запропонують пройти діагностичне тестування з метою виявлення професійних схильностей. Завдяки участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру можна отримати не лише додатковий заробіток, але й досвід, який дасть можливість зрозуміти, наскільки прийнятною для людини є та чи інша спеціальність. Для тих, хто виявить бажання отримати додаткову спеціальність чи перекваліфікуватися, запропонують професійне навчання.

«Ті час, коли диплом про вищу освіту був гарантією працевлаштування, пройшли. Тому і нам, і майбутнім фахівцям треба пам’ятати про те, що формальна або академічна освіта обов’язково має доповнюватися неформальною або інформальною. У Черкасах зараз є чимало можливостей підвищити свій професійний рівень, в тому числі і на безкоштовних волонтерських курсах», – зауважив учасник інтернет-конференції, директор Черкаського державного бізнес-коледжу Олег Куклін.

За його словами директора навчально-наукового центру післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки ЧДТУ Світлани Лишко, в університеті нині впроваджують курси лідерства та особистої ефективності: «Ми розповідаємо про те, як працювати в команді, як подавати себе. У нас багато проходить тренінгів, короткотермінових семінарів, які відкриті для всіх студентів».