ПОРТАЛ
22 грудня 2016, 18:13

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаська школа завдяки новій котельні позбулася газової залежності

Загальноосвітня школа №7 у обласному центрі відтепер отримуватиме тепло завдяки новій котельні на біопаливі

Черкаська школа завдяки новій котельні позбулася газової залежності

Цією новиною у Facebook поділився міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

«Нарешті в Черкасах з’явилася перша школа, учні якої на собі зможуть відчути переваги переходу на альтернативні види палива. Відсьогодні загальноосвітню школу №7 обігріватиме котельня, що працює не на газовому, а на твердопаливному котлі потужністю 400 кВт. Це сучасний опалювальний прилад, що працює на гранульованому паливі, здебільшого на пелетах із деревини.

Термін експлуатації такого котла – 20 років, а окупності – усього півтора. Це дозволить місту й КП «Черкаситеплокомуненерго» досягти додаткової економії газу в розмірі 80 тисяч метрів кубічних на рік. Загалом хочу сказати, що ми вже досягли непоганих показників у реалізації програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів у Черкасах на 2016-2020. Так, за рік нам вдалося на 80% забезпечити лічильниками теплової енергії будинки, що перебувають на обслуговуванні «Черкаситеплокомуненерго» , і виділити з бюджету найбільшу за останні роки суму на капітальний ремонт без господарських мереж», йдеться у повідомленні.

Головне завдання, яке влада має ставити сьогодні перед собою в цьому напрямку, за словами мера, це економія бюджетних коштів і зменшення залежності від природного газу, зокрема підприємств і установ. - Тому продовжуємо активно встановлювати в школах європластикові вікна, утеплювати фасади і поступово переходити на твердопаливні котли, зазначає Анатолій Бондаренко.