ПОРТАЛ
30 грудня 2016, 20:05

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Повноваження фіскалів обмежать

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні».

Повноваження фіскалів обмежать

«У зв’язку з прийняттям цього Закону податкові інспекції на рівні районів перетворяться з контрольних та перевіряючих органів на консультативні. Це дуже важливо. Саме такою ми повинні бачити податкову інспекцію, коли підприємець туди звертається та отримує консультації. Більше немає ніяких «маски-шоу», жодних корупційних схем», - наголосив Глава держави.

Президент також зазначив, що відтепер контрольні функції податкової інспекції залишаються на обласному рівні. За його словами, це дозволить підвищити рівень компетентності та професіоналізму, а також значно скоротить кількість перевірок контролюючими та перевіряючими органами.

«Дуже важливий крок – ми передаємо доступ до реєстрів відшкодування податку на додану вартість Міністерству фінансів», - підкреслив Президент та додав, що нарешті монополія фіскальної служби в цьому питанні зараз переходить у абсолютно транспарентну, прозору ефективну систему, коли Міністерство фінансів зможе забезпечувати ефективне і автоматичне відшкодування ПДВ. «Цей податок, який у всі часи був символом корупції, нарешті починає відігравати свою ефективну роль наповнювача Державного бюджету» ,- сказав Порошенко.