ПОРТАЛ
24 березня 2017, 13:19

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На «Азоті» та «Черкасиобленерго» панують бунтівні настрої

У Черкасах виникли серйозні проблеми на стратегічно важливих підприємствах – ПАТ «Азот» та ПАТ «Черкасиобленерго».

<b>На «Азоті» та «Черкасиобленерго» панують бунтівні настрої</b>

Про це у Facebook повідомив голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко.

За його словами, підприємства вимушені закривати виробництва, з’явилась заборгованість з виплати заробітної плати, а кваліфіковані фахівці звільняються. Зокрема «Азот» потерпає від високих цін на газ та нарощує борги, зокрема, і перед енергетиками. «Обленерго» лихоманить від боротьби за керівне крісло і спроби рейдерських захоплень.

«Профспілкові комітети структурних підрозділів ПАТ «Черкасиобленерго» вступили в колективні трудові спори з роботодавцем та готуються до проведення страйків. На «Азоті» кваліфіковані працівники звільняються та працевлаштовуються на хімічних підприємствах Казахстану, Росії, Польщ», йдеться у повідомленні.

Як зауважує голова Федерації профспілок Черкаської області, проблеми обох підприємств озвучені Уряду. Однак відповідь одна – це відносини приватних суб’єктів господарювання, вирішуйте питання на місцевому рівні.

«Виникає питання – хто в Україні господар і як так сталося що стратегічні об’єкти економіки стали інструментом олігархічних розборок?», пише Шевченко.