ПОРТАЛ
29 березня 2017, 11:32

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаський «Азот» втрачає цінні кадри

У зв’язку з зупинкою виробництва черкаський «Азот» опинився у дуже складному становищі. Через затримки із виплати зарплати й відсутність чітких перспектив роботи підприємства на майбутнє, його залишають висококваліфіковані працівники, яких потрібно «ростити» не один рік.

Черкаський «Азот» втрачає цінні кадри

Про це розповів Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров.

- Наприклад, щоб підготовити апаратника виробництва аміаку чи карбаміду, потрібно щонайменше один рік за умови наявності вищої спеціальної освіти. А щоб стати технологом виробництва знадобиться 10 років практичної роботи. Якщо найближчим часом ситуація на підприємстві не зміниться, відтік кадрів стане незворотним і через кілька місяців просто нікому буде пускати обладнання та керувати складним виробничим процесом, - зазначив керівник підприємства.

- До того ж у разі закриття підприємства, тисячі наших працівників поповнять армію безробітних, державний бюджет недоотримає мільйони гривень податків і зборів, місто залишиться без допомоги, яку «Азот» надавав упродовж останніх років, - наголосив Скляров.

Зараз підприємство ініціює проведення «круглого столу» за участі представників від аграріїв, адміністрації області, де планують намітити план дій щодо налагодження подальшого діалогу з Урядом і шляхи вирішення питання відновлення роботи підприємства.