ПОРТАЛ
10 квітня 2017, 09:35

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Освітяни просять роботодавців підтримати електронну петицію на користь технікумів та коледжів

Верховна Рада залишила технікуми і коледжі в системі вищої освіти. Однак президент не поспішає підписувати закон "Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо освітньо-кваліфікаційного рівня "молодший спеціаліст". Тож освітяни звертаються із проханням підтримати електронну петицію на сайті Президента України, зареєстровану 05 квітня 2017 р. "Про термінове підписання Закону України 5240" за № 22/035625-еп.

<b>Освітяни просять роботодавців підтримати електронну петицію на користь технікумів та коледжів</b>

Депутати врегулювали до 2019 року катастрофічну ситуацію, що склалась із підготовкою фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня "молодший спеціаліст". Однак через те, що президент відтягує підписання закону, технікуми і коледжі знову опинилися у стані невизначеності напередодні вступної кампанії-2017. Саме тут готують фахівців технічних спеціальностей, яких зараз бракує на виробничих підприємствах Черкащини та України загалом.

«У нас немає 100 днів на збір підписів. Треба набрати необхідну кількість якнайшвидше, доки не сплив час, відведений президенту на підпис закону. Тому звертаємося до роботодавців, випускників технікумів і коледжів минулих років, батьків нинішніх студентів навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації із проханням підтримати петицію про термінове підписання закону», – повідомив порталу «Діловий регіон» директор Черкаського політехнічного технікуму Дмитро Галат.

Підписання закону допоможе розблокувати цьогорічний прийом на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня "молодший спеціаліст" та запобігти передачі фінансування технікумів і коледжів в 2018 році на місцеві бюджети.

Підтримати петицію