ПОРТАЛ
10 квітня 2017, 17:25

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Кращих студентів-фахівців визначили в Черкаському політехнікумі (фото)

Конкурси кращих за професією, майстер-класи та презентація технічної творчості студентів відбулися на Дні відкритих дверей у Черкаському політехнічному технікумі. Майбутні абітурієнти змогли не лише подивитися на роботу інших, а й спробувати свої сили на олімпіадах з основних предметів.

Кращих студентів-фахівців визначили в Черкаському політехнікумі  (фото)

На електротехнічному полігоні студенти спеціальності «Монтаж і експлуатація електроустаткування підприємств і цивільних споруд» провели майстер-класи з монтажу і ремонту повітряних ліній. А молодь, що навчається на спеціальності «Обслуговування та ремонт електроустаткування автомобілів і тракторів», продемонструвала свої навички з діагностування систем автомобілів.

«Зараз є великий попит на студентів технічних спеціальностей. І ми хочемо донести це до абітурієнтів, підвищити престиж цих професій, показати, як це насправді цікаво – працювати з технікою», – розповів порталу «Діловий регіон» директор технікуму Дмитро Галат.

В лабораторії монтажу електронних схем відбувся конкурс на кращого за професією «Налагоджувальник технологічного обладнання» (електронна техніка) для студентів спеціальності «Обслуговування верстатів з програмним управлінням та робототехнічних комплексів». Студенти 3-го курсу, що готуються до виробничої технологічної практики, змагалися у виготовленні електронних пристроїв, що створюють різні світлові ефекти. На друкованих платах вони монтували мікросхеми, транзистори, світлодіоди та пасивні елементи. За результатами конкурсу перемогу одержав Вадим Поліщук, друге місце посів Назар Дунаєв, третє - Сергій Простибоженко.

В механічному цеху серед студентів других курсів різних технічних спеціальностей після завершення верстатної практики проведено конкурси «Кращий токар» та «Кращий фрезерувальник». Токарі змагалися у виготовленні гвинта, а фрезерувальники - у виготовленні шпонки. Кращим токарем було визнано Ярослава Хвиля, на п’яти йому наступав Богдан Горобець, а трійку кращих завершив Олексій Санжарівський. За результатами конкурсу «Кращий фрезерувальник» перемогу одержав Максим Магар, друге місце виборов Сергій Купрієнко (група РА 2-1), на третьому опинився Володимир Сухенко.

Тож відвідувачі змогли побачити особливості навчального процесу та професійної підготовки, ознайомилися з повсякденним життям технікуму. Усім зацікавленим розповіли, як краще підготуватися до вступу до навчального закладу та що очікує майбутніх студентів.