ПОРТАЛ
20 травня 2014, 15:10

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Митники нагадали про зміни при ввезенні транспорту

Митники нагадали про зміни при ввезенні транспорту

Черкаська митниця Міндоходів нагадує про зміни до порядку справляння платежів при ввезені на митну територію України транспортних засобів, які набули чинності у квітні.

Зокрема, з 18 квітня 2014 року скасовано податки за утилізацію та переобладнання транспортного засобу. Тобто з цього часу не здійснюється сплата утилізаційного податку за транспортні засоби, що ввозяться на митну територію України в митному режимі імпорту, у разі подання до митного органу митної декларації на такий транспортний засіб (кузов) або партію транспортних засобів (кузовів).

Також з 14 квітня 2014 року зменшено ставку ввізного мита на легкові автомобілі.

Так, за рішенням Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі лібера¬лізовано спеціальні заходи щодо імпорту в Україну легкових автомобілів, які складаються з поетапного (перший етап — через 12 місяців з дня застосуван¬ня спеціальних заходів (чинний з 14.04.2014 р.), дру¬гий етап — через 24 місяці з дня застосування спе¬ціальних заходів (чинний з 14.04.2015 р.) зменшен¬ня розміру ставки спецмита щодо імпорту в Україну легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту, щодо яких застосовано спе¬ціальні заходи.