ПОРТАЛ
22 квітня 2015, 07:54

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Києві вичікують подальшого зниження цін на квартири

На минулому тижні кількість угод на ринку нерухомості Києва знизилася. Одночасно знизилася кількість заявок на покупку і переглядів. Як і в попередні роки, певну роль у цьому зіграли Великодні свята. Однак, на думку фахівців Domik.ua, були й інші причини зниження ділової активності.

У Києві вичікують подальшого зниження цін на квартири

Одна з цих причин - поширення в середовищі потенційних покупців висновку про те, що поспішати з придбанням київської нерухомості зараз не варто. Бо ціни будуть знижуватися і далі. Цей висновок підкріплений і безпосередньою участю досить великої кількості потенційних покупців в переглядах і торгах. В ході торгів вони відчули, що чимало продавців морально готові до істотного зниження цін, але поки відкладають прийняття кардинальних рішень.

Помітне зміцнення курсу національної валюти вплинуло на ціни в гривнях та доларах, які відразу ж на це відреагували. Причому відреагували занадто різко, що внесло певне сум'яття та призвело до зростання рівня невизначеності і явно не сприяло прийняттю відповідальних рішень.

Безумовно, продавці зобов'язані реагувати на зміни курсів валют, але пам'ятаючи при цьому про високу інерційність ринку нерухомості. Київська нерухомість - це не той товар, ціни на який необхідно міняти щодня слідом за зміною поточного курсу долара. Важливо розуміти, що переважна більшість покупців оцінюють нерухомість з точки зору досить довготривалих перспектив. І хоча деякі з них можуть уточнювати поточну ціну кожні три дні, проте, з прийняттям рішень зазвичай ніхто не поспішає.

Коливання цін то вгору, то вниз покупці нерідко розцінюють як зайву нервозність і слабку сторону продавців.