ПОРТАЛ
23 вересня 2016, 11:48

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Цьогоріч в області створили 27 сільськогосподарських кооперативів

Завдяки проекту ЄС в Україні «Створення регіонального навчально-практичного Центру розвитку багатофункціональних кооперативів» в області зареєстровано 87 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, з них 50 функціонуючих.

Про це у ході координаційної наради повідомив начальник управління агропромислового розвитку ОДА Ігор Колодка.

Проект розпочався у січні 2015 року та триватиме 30 місяців. Він фінансується у рамках грантової програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» та обласною радою за програмою підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на Черкащині до 2020 року. Загальна вартість проекту перевищує 617 тисяч євро. Внесок ЄС – 79,97% від загальної вартості, Черкаської обласної ради – близько 20 %, тобто більше 123 тисяч євро. Торік з обласного бюджету вже виділили 1,5 мільйони гривень.

– Цього року у рамках проекту створено 27 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, зокрема 7 кооперативів з сушіння фруктів, 3 – з вирощування ягід, 17 – з розведення кролів, – розповів Ігор Колодка. – Нині кооперативам передано 20 сушарок на суму 318 тисяч гривень, 90 міні-ферм на загальну суму 1 мільйон 350 тисяч гривень та планується передати 6 тисяч саджанців ягідних культур на 47,7 тисяч гривень. Крім того, відповідно до діючого проекту Європейського Союзу у серпні-вересні цього року відібрано ще 24 ініціативні групи зі створення кооперативів. Зараз вони перебувають на стадії реєстрації.

Уже створені кооперативи об’єднують майже 1,8 тисяч членів, що забезпечує понад 200 жителів села робочими місцями. У першому півріччі вони надали послуг на 11,3 мільйонів гривень, - зазначають у Черкаській ОДА.