ПОРТАЛ
10 жовтня 2015, 19:34

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Ціни на автомобілі з наступного року ще більше зростуть, - експерт

Ціни на легкові та комерційні автомобілі в Україні в 2016 році з урахуванням низки факторів можуть тільки зрости, незважаючи на зниження спеціального мита на автомобілі з бензиновими двигунами 1-2,2 л, а також очікуване скасування з 1 січня 5% імпортного збору, вважає директор з розвитку групи компаній (ГК) АІС Сергій Боровик.

Ціни на автомобілі з наступного року ще більше зростуть, - експерт

"Якщо говорити про спецмита, його скасування – це добре. Але й розмір його малий, і торкнулося воно тільки 47% ринку (авто з бензиновими двигунами 1-2,2 л), на який його відміна матиме обмежений вплив і начебто собівартість знизиться, але треба враховувати що на складах у дилерів сьогодні є 1,5-3-місячний запас автомобілів, у ціні яких закладено спецмито. Крім того, коливання курсу гривні також нівелюють скасування спецмита й імпортного збору", – сказав Боровик.

Він також нагадав, що з 1 січня 2016 року в Україні будуть введені екологічні стандарти Євро-5, - пише BusinessUA.

"У Європі вже діє стандарт Євро-6 (а Україна сьогодні імпортує авто з Євро-4), і вони спеціально для нас не будуть випускати автомобілі з Євро-5, і значить це суттєве збільшення відпускної та роздрібної ціни", – вважає експерт.

"Тільки цей фактор істотно збільшить ціни з 2016 року. Тобто обсяги ринку малі, а складські запаси є, і при цьому тривають розпродажі 2014 року, які на 10-15% нижче за ціною авто 2015 року. Відповідно, скасування спецмита ніяк не вплине на ціну, але якщо і знизить на 2-3%, то все одно авто 2014 дешевше на 10-15%. Значить, скасування спецмита – добре, але в контексті поточної ситуації всі ті фактори, які я озвучив, у підсумку з нового року призведуть тільки до підвищення цін на авто", – резюмував Боровик.