ПОРТАЛ
5 серпня 2016, 20:18

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкащина «закупилася» на понад півмільярда гривень перед переходом на ProZorro

Наша область стала шостою в Україні за обсягами «передпрозорівських» закупівель. Найбільші паперові тендери оголосили на прощання освітяни, автодорожники та будівельники.

<b>Черкащина «закупилася» на понад півмільярда гривень перед переходом на ProZorro  </b>

З 1 серпня всі державні тендери в Україні повинні проводити винятково в електронній системі ProZorro. За три останні дні липня регіональні замовники зробили рекордну кількість оголошень торгів у «Віснику держзакупівель» – майже 1,8 тис штук на очікувану суму 16,44 млрд. грн. Тоді як за весь передостанній тиждень липня оголосили тисячу тендерів на 6 мільярдів, повідомляє видання Наші Гроші.

Державні структури Черкащини в останні дні липня заявили закупівель на суму 635,2 млн. грн. Таким чином, наша область опинилася на шостому місці у рейтингу «найспритніших» регіонів України з передпрозорівським синдромом.

Більше половини суми забезпечив Департамент економіки та розвитку Черкаської міськради. Він випередив і Службу автомобільних доріг у Черкаській області, і навіть будівельників, які лідирують за обсягами замовлень по всій Україні.