ПОРТАЛ
22 жовтня 2016, 14:29

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В області відшкодували більше півмільйона гривень за «теплими» кредитами

Цьогоріч на впровадження енергоефективних заходів з місцевих бюджетів жителям області вже відшкодували 541,1 тис. грн відсоткової ставки за «теплими» кредитами. Ще понад 12 тис. грн повернули трьом ОСББ Черкащини.

В області відшкодували більше півмільйона гривень за «теплими» кредитами

Загалом же уповноважені банки від початку року видали черкащанам 2 799 «теплих» кредитів на 47,8 млн грн у межах Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Черкаської області. Рішенням обласної ради її дію продовжили й на цей рік, інформують у прес-службі Черкаської ОДА.

На відшкодування відсоткової ставки за «теплі» кредити з бюджету Черкащини передбачено 300 тис. грн та понад 1,3 млн грн – з місцевих скарбниць, відзначає заступник директора Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА Андрій Липкань.

– Від 20 % до 35 % «тіла» кредитів на впровадження енергоефективних заходів та заміну газових котлів громадянам та від 40% до 70% ОСББ компенсують за держаний кошт, а також частина відсоткової ставки з обласного та місцевого бюджетів, – пояснює Андрій Липкань. – Так, нещодавно на дев’ять районів та місто Золотоношу розподілили більше 246 тис. грн субвенції задля часткової компенсації відсоткової ставки за кредитами.