ПОРТАЛ
25 листопада 2016, 16:42

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Профспілки домагатимуться економічного обґрунтування тарифів на тепло

Причини та наслідки різкого зростання тарифів на тепло і гарячу воду обговорили на зустрічі з керівниками комунальних підприємств та представниками влади, ініційованій профспілками Черкас.

<b>Профспілки домагатимуться економічного обґрунтування тарифів на тепло </b>

Непомірно високі тарифи у платіжках за жовтень вразили жителів Черкас. Про можливість суспільного резонансу і наслідки неконтрольованого підвищення урядом тарифів профспілки попереджали ще влітку. Однак жодних заходів не було вжито.

«Питання економічної обґрунтованості тарифів на тепло і гарячу воду, які залежать від вартості природного газу, та питання власне вартості самого газу залишаються без відповіді. Тому 7-8 грудня, коли Верховна Рада розглядатиме прийняття державного бюджету на наступний рік, ми будемо під парламентом», – відзначив голова Федерації профспілок Черкащини Петро Шевченко.

Високі «теплові» тарифи на 90% залежать від вартості газу. Тому профспілки вбачають своє головне завдання в тому, щоб домогтися від уряду відкритого формування тарифів і обґрунтування ціни на газ.

Учасники обговорення звернули увагу на нерівні умови, в які поставленні черкащани, оскільки одні будинки обладнані лічильниками тепла, а інші – ні. У свою чергу представники теплопостачальних підприємств зауважили, що не впливають на формування тарифів і працюють із розрахунками, наданими НКРЕ.