ПОРТАЛ
15 грудня 2016, 11:27

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Дефіцит робітничих кадрів спостерігається на ринку праці Черкащини

Ринок праці області визначає потребу, насамперед, у кваліфікованих робітниках. Сьогодні спостерігається тенденція зростання попиту на робітників для промисловості та транспорту, сталим він залишається для будівництва та торгівлі. Нині підвищеним попитом у роботодавців користуються фахівці з високим рівнем освіти: бухгалтери, інженери, менеджери, юристи, обліковці – адже, на цих професіях базується ринкова економіка.

<b>Дефіцит робітничих кадрів спостерігається на ринку праці Черкащини</b>

«В області спостерігається збільшення професійно-кваліфікаційного дисбалансу, перенасиченість ринку спеціалістами з вищою освітою та дефіцит робітничих кадрів. На жаль, у суспільстві сформувався стереотип, що робітник – це той, хто не знайшов кращого місця в житті. Поглиблює цю кризу орієнтація молоді на «модні» професії, але всі розуміють, що мода та конкурентоспроможність на ринку праці різні речі. І як наслідок, кількість учнів професійно-технічних училищ вшестеро менша, ніж студентів вишів», – констатував заступник директора Черкаського обласного центру зайнятості Дмитро Виноградов під час інтернет-конференції «Перспективи працевлаштування молоді на Черкащині».

Так, наприклад, багато заявок до служби зайнятості надходить від роботодавців на електрогазозварників, слюсарів, електромонтерів, швачок, столярів, кухарів, токарів, водіїв, мулярів.

Для подолання існуючої різниці на ринку праці служба зайнятості велику увагу приділяє профорієнтаційній роботі, особливо серед шкільної молоді. «Одним з основних завдань, які стоять перед нами, є допомога молоді правильно зорієнтуватися на сучасному ринку праці, зробити правильний вибір професії, який би у майбутньому забезпечив гідну роботу», – зауважив Дмитро Виноградов.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський