ПОРТАЛ
27 січня 2017, 13:09

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Канівським підприємцям хочуть зменшити податкове навантаження

Міські депутати підтримали проект рішення щодо зменшення вдвічі ставок єдиного податку на 2017-ий рік.

<b>Канівським підприємцям хочуть зменшити податкове навантаження</b>

Про це інформує спеціальний кореспондент «Kanos».

На сесійному засіданні депутати підтримали проект рішення «Про встановлення ставок єдиного податку на 2017-ий рік», у якому передбачене встановлення з 1-го лютого 2017-го року ставки єдиного податку для підприємців, які працюють за спрощеною системою оподаткування ІІ групи з коефіцієнтом 0,5 відповідно до встановленого відсотку від розміру мінімальної заробітної плати.

Якщо бути точним, то сума податку становитиме 10% від розміру мінімальної заробітної плати, а не 20%, як було прийнято раніше.

Водночас, відповідний проект рішення в ході його розробки не погодив жоден із чиновників міської ради, а очільники юридичного відділу, фінансового управління та податкової інспекції зазначили, що така ініціатива не відповідає чинному законодавству.

Однак, в ході обговорення ініціатор рішення, голова бюджетної комісії міської ради Володимир Коржов пояснив якими нормами законодавства керувався, готуючи відповідний проект.

За його словами, прийняття рішення про зменшення ставки податку вмотивоване тим, що з нового року навантаження на підприємців надзвичайно зросло, а відтак - це спричиняє масове закриття приватних підприємств. У січні цього року, порівняно із січнем минулого, кількість підприємців у Каневі скоротилася на 130 осіб.

Відтак, у підсумку, запропонований Коржовим проект рішення підтримали 19 депутатів міської ради, 7 – «утрималися», 1 депутат проголосував «проти».