ПОРТАЛ
13 лютого 2017, 13:31

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Топ-3 правових подій тижня для бізнесу

Трійка найбільш важливих для підприємців подій і нормативно-правових актів минулого тижня, враховуючи вступ документів в силу, результати роботи держорганів

<b>Топ-3 правових подій тижня для бізнесу</b>

1. Податкову міліцію хочуть повернути через правку в законопроекті

Комітет з питань податкової і митної політики ВР вирішив виправити технічну неточність, яка привела до скасування податкової міліції через поправку в законопроект № 0940 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування спадщини)». У свою чергу, Міністр фінансів закликав не підтримувати правки щодо поверненню податкової міліції, оскільки Міністерство доопрацьовує законопроект про створення фінансової поліції.

2. Спрощена акредитація закладів охорони здоров'я

До заяви про проведення акредитації закладу охорони здоров'я не потрібно буде докладати висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи; копію ліцензії на здійснення господарської діяльності з медичної практики; свідоцтво про проведення атестації лабораторії; копії раніше виданих акредитаційних сертифікатів, якщо такі видавалися.

Зміни у додатки 1 і 2 до Порядку акредитації закладу охорони здоров’я внесені 8 лютого.

3. Дотації агровиробникам розподілять автоматично

Дотації на підтримку тваринництва, садівництва і виноградарства, овочівництва і птахівництва будуть надаватися щомісяця, на рівних засадах і пропорційно сплаченим податками. ДІС формує список всіх платників податків, передає його Казначейству, яке автоматично здійснює виплату. Порядок розподілу і використання коштів державної підтримки аграрних виробників, передбачених держбюджетом на 2017 рік, затверджений постановою Кабміну від 8 лютого.

За матеріалами ЮРЛІГА