ПОРТАЛ
10 березня 2017, 17:46

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В області побільшало ФОПів, які сплачують ЄСВ

На Черкащини кількість фізичних осіб підприємців-платників ЄСВ зросла на 6,5 тисяч

<b>В області побільшало ФОПів, які сплачують ЄСВ</b>

Незважаючи на масове припинення діяльності ФОПів наприкінці грудня 2016-го року та у січні поточного року, платників єдиного соціального внеску у регіоні побільшало.

Про це під час засідання міжвідомчої «зарплатної» робочої групи в ОДА розповіла начальник Головного управління пенсійного фонду України в Черкаській області Світлана Зінник.

– Кількість фізичних осіб підприємців, що почали сплачувати єдиний внесок до пенсійного фонду зросла. Попередньо їх налічувалось 37,5 тисяч, нині ж уже більше 44 тисяч, - зазначила фахівець.

За інформацією фіскальної служби області, до сплати долучились підприємці на загальній системі оподаткування, які раніше не платили ЄСВ за відсутності доходів.

Як зауважив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС в області Володимир Жаврід, протягом грудня минулого – лютого цього року 6 тисяч 40 підприємців подали заяви на припинення діяльності. При цьому 4,6 тисяч з них не платили податки та не показували свої доходи протягом останніх років.