У селі Шевченкове, що на Звенигородщині, пара зі столиці відкрила власну справу практично з нуля.
5 років мешканці Києва переїхали до села і започаткували екобізнес на Черкащині, повідомляє
«in.ck.ua».
Дауншифтери Ілля Третников та Оксана Тимченко почали свою справу практично з нуля. Вона – хореограф, він – редактор. Стартували молоді люди з придбання і земельної ділянки.
Сьогодні ж пара знає про роботу на фермі все – від пророщування насіння до спілкування з продавцями й покупцями.
На екофермі вирощують зелень, фрукти та овочі, сушать яблука, виробляють сухофрукти.
За словами Оксани Тимченко, екопродукт користується попитом по всій Україні:
– Дуже довго вчилися, що і як ростити. Тепер продаємо в інтернеті і магазинах у Києві та Дніпрі екологічно чисті сухофрукти: сушену малину, диню, абрикос, сливу, полуницю, абрикосову та малинову пастилу, сушені кабачки й помідори. Вся продукція містить вітаміни, оскільки сушиться за мінімальної температури 40 ºС. Також робимо деякі соки і чай з листя плодових дерев. Фрукти не обробляємо хімічними речовинами, – додає Оксана.