ПОРТАЛ
8 червня 2015, 12:18

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Куди інвестувати заощадження в кризу?

Куди інвестувати заощадження в кризу?

Одна з особливостей української економіки полягає в тому, що економічна криза супроводжується значними втратами в банківському секторі. У такій ситуації логічним бачиться наступне питання: у що вкладати кошти? Порадами ділиться uainfo.org.

Нерухомість

Людям, у яких є значні заощадження в доларах або євро, в середині 2015 вигідно вкладати в нерухомість - тому що її вартість в іноземній валюті значно знизилася.

Потім, під час подальшого зростання економіки одними з перших почнуть зростати ціни на нерухомість - інвесторам через кілька років це принесе значний прибуток.

Крім того, весь період від покупки нерухомості до її продажу вона буде приносити рентний дохід. Саме тому такий вид інвестицій - один з найбільш вигідних.

Цінні папери

Найбільш вигідний момент для інвестицій у цінні папери - період, коли ринок досяг дна. У цей час вартість цінних паперів дуже низька - а вкладення в них можуть у майбутньому принести гарний прибуток.

Приклад тому - зміна індексу Української Біржі в 2009-2010 роках (тобто під час відновлення від кризи 2008-2009 років):

Цінні метали

Цей тип інвестицій зараз та навряд чи принесе гарний прибуток. Наприклад, ціна золота останні два з половиною роки в доларах знижується. І немає гарантії, що вартість жовтого металу не повернеться незабаром до рівня 1996-2004 років, який був у три-чотири рази нижче (у доларах), ніж зараз.

Крім зазначених об'єктів інвестицій, експерти називають також більш індивідуальний інструмент - повне або часткове придбання готового бізнесу, що працює (не ПАТ), що зіштовхнувся з труднощами через кризу і знецінився, якщо є ймовірність, що при подальшій стабілізації економіки він стане настільки прибутковішим, що окупить витрати на його підтримку в кризові місяці.