ПОРТАЛ
31 жовтня 2013, 16:22

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаським сільгоспвиробникам розповіли як керувати агроризиками

Черкаським сільгоспвиробникам розповіли як керувати агроризиками

Круглий стіл на тему «Агропромислове страхування. Особливості страхування сільськогосподарської продукції в період перезимівлі» відбувся за участі аграрних підприємств і фермерських господарств Черкащини.

Захід відбувся за сприяння АСК «ІНГО Україна» та Черкаської торгово-промислової палати у рамках інформаційної кампанії з популяризації та розвитку агрострахування, - пише TRISTAR.com.ua.

«Нещодавні погодні умови у вигляді великої кількості опадів , які перевищили місячну норму в 2-4 рази, знову і знову підтверджують закономірну залежність ефективності виробництва продукції рослинництва від сезонності та погодних умов, - зазначив начальник відділу агропромислового страхування АСК «ІНГО Україна» Юрій Золотар.

За його словами, ризики є не лише для пізно засіяних озимих зернових культур, третина з яких може не перезимувати, але і для готового врожаю таких високорентабельних культур як кукурудза і соняшник.

«Погодні умови, без сумніву, мають домінуючий вплив на стабільність виробництва як у поточному, так і майбутньому періоді. При цьому тільки страхування здатне керувати агроризиками і мінімізувати негативний вплив на дані умови» , - констатував експерт.

Активне обговорення учасників викликав розрахунок вартості страхування озимих культур, розмір виплат страхових відшкодувань у попередні роки, а також досвід співпраці сільгоспвиробників і страховиків в інших регіонах.