ПОРТАЛ
3 січня 2017, 20:09

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Сучасний пересувний флюорограф відтепер обслуговуватиме жителів Уманщини

У діагностиці проблем дихальної системи людини незамінним є флюорографічне обстеження грудної клітки. У значній мірі, саме рентген-знімки дозволяють лікарю роблять висновки про стан пацієнта і призначати відповідне лікування.

 Сучасний пересувний флюорограф відтепер обслуговуватиме  жителів Уманщини

Тепер жителям Уманського району, які хочуть здійснити таку процедуру, не потрібно їхати аж у райцентр: флюорограф до них приїде сам. Так, 26 грудня 2016 року відбулося урочисте вручення пересувного флюорографа, придбаного шляхом співфінансування з державного, обласного, районного та дев’яти сільських бюджетів.

Це сучасний комп’ютерний флюорограф вартістю майже 3 млн грн, який дозволяє на належному рівні провести обстеження грудної клітини, обробити та зберегти дані, повідомляють в Уманській РДА.

Голова РДА Віталій Олійник привітав колектив центральної районної лікарні та центру первинної медико-санітарної допомоги з таким важливим поповненням їхньої матеріально-технічної бази. За його словами, покращення якості медичних послуг, наближення їх до населення – пріоритетне питання в роботі районної влади.

Донині жителів Уманщини обстежували пересувним флюорографом, який обслуговував потреби чи не всієї області. Через стислі графіки та, часто, запізнілий приїзд апарату, виконувати необхідну кількість оглядів не вдавалося, - констатував Валентин Судакевич, уманський лікар і депутат обласної ради, який сприяв виділенню коштів на флюорограф. Нині ж усе зміниться, придбаною машиною можна обстежувати до сотні людей в день.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський