ПОРТАЛ
4 січня 2017, 18:27

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Землевпорядники Черкащини шляхом екстериторіальності опрацювали 150 проектів землеустрою

Із 1 жовтня 2016 року – початку реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки – до органів Держгеокадастру Черкащини надійшло з інших областей 170 проектів землеустрою.

Землевпорядники Черкащини шляхом екстериторіальності опрацювали 150 проектів землеустрою

На сьогодні сім експертів державної експертизи в Черкаській області опрацювали 150 проектів, із яких 89 отримали позитивні висновки, решта (61) – негативні й потребують доопрацювання в зв’язку з допущенням помилок у розробленій документації землеустрою, повідомили у прес-службі ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

Спеціалісти районних відділів землевпорядної служби Черкащини направили на погодження до інших областей 93 проекти землеустрою, 56 із них отримали позитивні висновки.

Територіальний орган Держгеокадастру, який погоджує проекти землеустрою щодо відведення земельної ділянки, обирають за випадковим принципом за допомогою програми електронного документообігу відомства. Нова практика запроваджена задля унеможливлення особистого контакту між розробником проекту землеустрою й органом, який здійснює його погодження. Завдяки цьому усунено корупційні ризики.