ПОРТАЛ
16 лютого 2017, 14:02

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаська ТЕЦ не має проблем з вугільним забезпеченням

Щодня до Черкаської ТЕЦ приходить 30-40 вагонів вугілля, і його цілком вистачає для нормальної роботи підприємства. У цьому кореспондента УНН-Центр запевнив в.о. директора Черкаської ТЕЦ Віктор Олексієнко.

Черкаська ТЕЦ не має проблем з  вугільним забезпеченням

“Черкаська ТЕЦ працює на вугіллі не антрацитової, а газової групи, на вугіллі марки Г. Ми закуповуємо його в Павлограді, щодня до нас приходять до 40 вагонів. Крім того, маємо необхідні залишки на складі. Тож для забезпечення нормальної роботи підприємства цього цілком достатньо”, - сказав Віктор Олексієнко.

Він нагадав, що за законодавством на складі має бути залишок, достатній для 10 днів роботи. Черкаська ТЕЦ має більший запас.

Зауважимо, що через «блокаду» тимчасово непідконтрольних територій України, яка спричинила штучний дефіцит антрацитового вугілля, з якого виробляється третина всієї електроенергії в країні, Уряд ухвалив рішення про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії. Зокрема, українські ТЕС переходять в енергоощадний режим роботи. Навантаження збільшиться на атомні станції і на ТЕС, що працюють на іншій групі вугілля.

Відповідне рішення прийнято Кабміном 15 лютого.