ПОРТАЛ
14 квітня 2017, 11:45

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Працюючі студенти можуть отримувати 150 % соціальної пільги

Підприємства, що мають в резерві студента-практиканта, повинні утримувати податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовий збір за ставкою 1,5 %. Студенти, що працюють, але не отримують стипендію, мають право застосувати податкову пільгу у розмірі 150 %.

Працюючі студенти можуть отримувати 150 % соціальної пільги

Доходи працюючих студентів мають оподатковуватися, повідомляє ГУ ДФС у Черкаській області. Підприємство зобов’язане утримати із суми заробітної плати студентів-практикантів податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовий збір за ставкою 1,5 % та перерахувати його до бюджету. Порядок процедури встановлений ст.168 Податкового кодексу України.

Студент має право на застосування податкової соціальної пільги у розмірі 150 %. За умови, якщо він не отримує стипендію, але працює та одержує заробітну плату. Податкову пільгу можуть нараховувати, якщо розмір заробітної плати студента не перевищує середню заробітну плату. У 2017 році її розмір становить 2240 грн. При цьому такий студент повинен надати працедавцю довідку з навчального закладу про те, що він там навчається та не одержує стипендії з бюджету.

Якщо працюючий студент отримує стипендію, то податкову соціальну пільгу до його заробітної плати не застосовують.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський