ПОРТАЛ
28 грудня 2015, 18:53

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Українцям готують масові перевірки

Влада з січня 2016 року почнуть перевірку громадян, які отримують соціальну допомогу. Про це повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко.

Українцям готують масові перевірки

"Я думаю, що з початку року почнемо. Думаю, що цей процес триватиме щонайменше півроку", - сказав він. За словами Павла Розенка, перевіряти будуть тих громадян, які отримують пенсії та інші соціальні виплати, - пише Мінпром.

"Ми, можливо, зробимо її (перевірку, - Ред.) більш поглибленою, зіставляючи бази даних різних органів, не тільки Мінсоцполітики та Пенсійного фонду. У МВС є пропозиція взяти банківські установи, цим буде займатися Міністерство фінансів, і ми готові їм у цьому допомогти", - зазначив П. Розенко.

Раніше повідомлялося, що уряд Арсенія Яценюка планує на 9,1 млрд грн. скоротити пенсійні виплати за рахунок пільговиків. Вони повинні будуть документально підтвердити право на пільгову пенсію - в кого не виявиться таких документів, будуть переведені на звичайну мінімальну пенсію, яка в три рази нижче реального прожиткового мінімуму.

Аналогічно будуть позбавлені допомоги ті, у кого при перевірці дохід виявиться нижче встановленого урядом мінімуму в 1330 грн., прожити на який неможливо фізично. Це означає скасування соцвиплат для переважної більшості малозабезпечених.