ПОРТАЛ
6 грудня 2016, 20:05

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Найдорожча сметана на Черкащині та Донеччині

Експерти «УкрАгроКонсалту» провели моніторинг цін на молочну продукцію в усіх регіонах України і назвали кілька областей, де найвищі ціни на молочку.

Найдорожча сметана на Черкащині та Донеччині

Так, зростання цін на сметану жирністю 15 відсотків досягло майже 6 відсотків за останні дні, і зараз літр цієї молочної продукції продається в середньому по країні за 36,3 гривні. У Черкаській і Донецькій областях, як зазначили експерти, сметана найдорожча.

Також фахівці повідомили, що за останній час ціни на молоко жирністю 2,5 відсотка зросли в середньому по Україні на шість відсотків, і зараз літр молока коштує близько 14,1 гривні. Найдорожче молоко на цьому тижні продається в Сумській і Херсонській областях

Що стосується вершкового масла, то воно подорожчало відразу на вісім відсотків, і середня ціна зараз досягає 125,3 гривень. Жителі Кіровоградської області та Києва купують найдорожче вершкове масло.

Найменше подорожчання торкнулося сиру з жирністю дев'ять відсотків - продукт подорожчав на 3,4 відсотка, і його ціна досягла 76,3 гривень за кіло. Найдорожчий сир продається в Рівненській та Луганській областях.